Skiferie i nord

Sälen/Trysil

Nordeuropas største alpine skiområde

Land

Sverige

Flyvetid

1 time og 20 minutter

Sprog

Svensk

Måned

Januar
Februar
Marts

Valuta

Svenske kroner

Tidsforskel

Ingen

Lufthavn

Scandinavian Mountains Airport

AAR

SCR

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Sälen/Trysil

Nu kan du komme på skiferie i Sälen, Sverige og Trysil, Norge – to af nordens mest populære skiområder. Pak dit skiudstyr og flyv til fjeldene med SAS fra Aarhus Airport. Efter en kort flyvetur på kun 1 time og 20 minutter træder du direkte ud i den moderne Scandinavian Mountains Airport, der ligger placeret lige imellem Trysil og Sälen. Den internationale lufthavn ligger kun 10 minutter fra Sälen, der består af flere skiområder og 45 minutter fra Trysil skiområde.

Du vil måske også kunne lide

Sälens seks skiområder

Sälen er en fælles områdebetegnelse for i alt seks skiområder, der dog ikke alle er sammenhængende. Centralt i Sälen ligger områderne Högfjället, Tandådalen, Hundfjället og Lindvallen. Længere mod nord ligger Stöten og Kläppen ligger lige syd for Sälen. Området har et hav muligheder for både store og små med hang til vinterfornøjelser. Faktisk har Sälen 116 pister i alle sværhedsgrader og 86 lifte. Sneen ligger meterhøjt, og de fløjlsagtige velpræparerede pister venter bare på, at man suser ned af dem. For de små størrelser er der masser af børneområder, legepladser og steder, hvor man lige kan tage et hvil med familien.

 

Skiløber i solnedgangen i Trysil, Norge

Klassiker for mange børnefamilier

Trysilfjeldet består af fire sammenhængende skiområder med pister af stor variation og spækket med udfordringer. Der er i alt 78 pistekilometer fordelt på 66 pister med 31 lifte og 3 børneområder, der hedder Valleland, Eventyr og Skihytta. Så uanset hvilke pister man er mest til – de grønne, blå, røde eller sorte, er der noget for en hver. Samtidig er der rigtig gode muligheder for langrend og skitouring, hvis man vil ud at nyde vinterlandskabet i fjeldene på en naturskøn, men absolut konditionskrævende måde.

Action og afslapning

Udover de mange fløjlsagtige pister, er der også masser af udfordringer i puklerne, off-pisten og i parken for de erfarne skiløbere og snowboardere. Det er Skistar, som ejer både Sälen og Trysil-områderne, og de formår virkelig at skabe en super velorganiseret infrastruktur, der favner alle typer skiløbere.

Hoteller

Uanset om man er til det femstjernede luksushotel med spa og sauna med kig til fjeldene, eller om man hellere vil bo i en bjælkehytte oppe på fjeldet, er der et stort udvalg af hoteller, hytter og lejligheder i Sälen og Trysil tæt på pisterne.

Er du klar til at klikke skiene på til vinter?
Book din næste rejse til Sälen/Trysil med SAS

Find billetter

Bliv inspireret
og modtag nyheder